Takaisin

perjantai 19. toukokuuta 2017

Makkaraah.

No niin.
Lupasin jaella makkarareseptejä.
Tässä niitä nyt olisi.
Jaan reseptit siinä muodossa kuin Martti on ne minulle lähettänyt. Jos herää kysymyksiä niin kysyä voi esimerkiksi kommenteissa, voin tarvittaessa vaikka ottaa Marttiin yhteyttä pulmatilanteissa.

Reseptit: lehtori, keittiömestari Martti Lehtinen

Makkaroiden raaka-aineet sekoitetaan löysäksi tasaiseksi massaksi.
Paista massasta koe maistamista varten.


CHORIZO

1,5 kg sikajauhelihaa
100 g sipulia
100 g paprika
1 kpl tuore chili
1 tl valkopippuria
3 tl sinapinsiemeniä
4 kpl valkosipulinkynttä
30 g suolaa
2 dl kylmää vettä



KERTTULIN KARITSAMAKKARA

1 kg karitsan lapaa, rintaa
500 g sikajauhelihaa
1 ½ tl valkopippuria
2 tl timjamia
2 tl rosmariinia
6 kpl valkosipulinkynttä
30 g suolaa
100 g sipulia
2 dl kylmää vettä



ONNIN OLUTMAKKARA

1,5 kg sikajauhelihaa (vähärasvaista)
100 g sipulia
6-8 kpl valkosipulia
4 granaattiomenan simenet
1 tl hienoksi silputtua timjaminlehteä
1 dl hienoksi silputtua persiljaa
1 tl maustepippuria
2 tl salviaa
2 rkl Dijon sinappi (karkea)
30 g suolaa
2 tl jauhettua mustapippuria
3 dl olutta



VILLIMAKKARA à la VILLE

1,2 kg porojauhelihaa
300 g sikajauhelihaa
1 tl mustapippuria
1 dl kuivattua nokkosenlehtiä
2 dl tuoreita sieniä tai vastaava määrä kuivia liotettuna
100 g sipuli
1 tl rosmariinia
30 g suolaa
5 cl giniä
2 dl Lapinkultaa



METSÄMIEHEN HIRVIMAKKARA

1 kg hirvijauhelihaa
500 g sikajauhelihaa
100 g sipulia raastettuna ja freesattuna
50 g paahdettuja pinjan siemeniä murskattuna karkeksi
30 g suolaa
1 tl mustapippuria
10 kpl murskattua katajanmarjaa
1 dl Jägermeister’ia
2 dl vettä



LOHESTAJAN LOHIMAKKARA

1,5 kg jauhettua lohta
1 dl leikattua ruohosipulia ( kuivana ½ d)
2 kpl avokado pieninä kuutioina
2 tl Wasabia
½ tl valkopippuria
1-2 dl kuivaa valkoviiniä
50 g suolaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti