Takaisin

perjantai 19. toukokuuta 2017

Kevät, vihdoinkin! Ja grillikausi!

Aurinkoista kevätpäivää kaikille!

Nyt on vihdoin luonto alkanut näyttää merkkiä siitä, että kevät etenee ja kesä koittaa joskus. Ikuisten pakkasten keskellä alkoi jo hiukan hirvittää, että niinkö käykin tänä vuonna, ensimmäistä kertaa ikinä, että kesä ei tulekaan ja siirrytään suoraan keväästä syksyyn...

Henkilön Vanhantalon Hereford kuva.
Ööö... Viikin lehmät laskettiin jo laitumelle, mutta missä meidän ruoho viipyy? Vanhantalon mammat kuvattuna Viikin laitumellelaskupäivänä 7.5.. Kovin on vielä lumisen näköistä.

Lämpenevien ilmojen myötä tekisi mieli laittaa grillikin lämpimäksi. Ja grilliinhän toki kuuluu laittaa vaan laatulihaa. 

Vanhantalon seuraava lihalasti saapuu valaisemaan grillit kevätauringon lailla viikolla 21. Tavaraa löytyy jauhelihasta paisteihin, vaikkakin fileepalat on jo varattu. Tuotteet ilmaantuvat verkkokauppaan ensi viikon aikana, mutta varauksia otetaan vastaan jo sitä ennen - laita vaikka sähköpostia osoitteeseen vanhantalon.hereford@outlook.com.  

Ja laatulihan ystävät kirjoittavat nyt isolla merkinnän kalentereihin kesäkuu yhdennentoista päivän kohdalle. Silloin Korppisellakin ollaan jo varmasti edetty siihen pisteeseen, että nurmet viheriöivät ja emot uskalletaan laskea laitumelle. Kirmaavien vasikoiden meno on yleensä niin mahtavaa katsottavaa, että päätettiin tehdä siitä ihan yleisötapahtuma.

11.6. siis emot vasikoineen lasketaan juhlallisuuksien saattelemana laitumelle klo 13 Vanhantalon avoimien ovien tapahtuman yhteydessä. Tuolloin pääsee myös kokeilemaan ensimmäistä kertaa ikinä Vanhantalon omaa makkaraa. 

Tapahtumasta tulee myöhemmin lisätietoja. Sitä odotellessa voitte kokeilla vaikka omien makkaroiden valmistusta Osta tilalta -päivästä tutun keittiömestari Martti Lehtisen mainioiden makkaraohjeiden avulla, jotka jaan teille seuraavassa postauksessa...

Hilpeää kevään jatkoa, ja pikaisiin tapaamisiin!
Riikka




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti