Takaisin

sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Voihan Vauva!

Nyt se alkoi, nimittäin poikimakausi.

Räikkälandiassa poikii seuraavan kahden kuukauden aikana yhteensä 19 herefordia ja yksi Kultu (lypsyrotuinen hieho). Ennakkotietojen mukaan poikimisten kuului alkaa maaliskuun alussa, mutta Jannis päätti toisin: perjantaina makuuhallista löytyi terhakka sonnivasikka.

Pienoinen Mooses oli syntynyt ihan kaikessa hiljaisuudessa. Jannis oli poikinut jo kerran aikaisemmin, joten konkarina se onnistui hoitamaan koko homman aivan itse. Hoitajien tarvitsi vain ihailla vierestä, kuinka puhtaaksi nuoltu vasikka imi emon alla jo terhakkaasti utaretta.


Näin se maito maistuu.

Viikonloppua vietettiin siis meillä uutta tulokasta ihmetellen. Taivaalta tuli välistä vettä ja toisinaan taas räntää, mutta pieninkään laumanjäsen ei tuntunut kevätkelejä säikkyvän; ulkona kuljettiin muun porukan mukana, tiiviisti emon kintereillä pyörien.


Naama hieman turpeessa, muttei sekään haittaa. Kavereita odotellessa.

Nyt sitten odotellaan seuraavaa h-hetkeä. Tänä vuonna kaikki vasikat nimetään M-kirjaimella alkavilla nimillä (esimerkkinä Mooses). Nimiehdotuksia otan mielelläni vastaan, oma mielikuvitus saattaa nimittäin alkaa jossain vaiheessa ehtymään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti