Takaisin

perjantai 17. kesäkuuta 2016

Mitä on tullut tehtyä.

Ihanaa kesäpäivä kaikille!

Korppisella tulee vettä kuin saavista kaataisi, joten vaikka takaraivossa huutaa tahto päästä rehuntekoon, niin nyt näin sään salliessa ajattelin yrittää herätellä blogia henkiin.

Yli vuosi sitten on tullut viimeksi kirjoiteltua. Silloin syntyi Vanhantalon ensimmäinen hereford-vasikka. Sitemmin noita syntymiä on tullut viitisenkymmentä lisää. Tuttua touhua siis, vaikka jokainen poikiminen onkin erittäin yksilöllinen. Ja jokainen syntyvä vasikka on oma upea persoonansa.

Mammoja ja vauvoja päivälevolla. Ja uusi katos!

Lauman koko on pikkuhiljaa kasvanut - tänä keväänä poiki 36 emoa. Nyt voi keskittyä jalostukseen, sillä emomäärää ei ole enää tarkoitus nostaa. Sen sijaan tästä lähtien sonnivasikatkin jäävät kotitilalleen kasvamaan teurasikään asti.

Viime syksynä remontoimme tiloja paremmin emoille sopiviksi, ja remontointi jatkuu jälleen tänä syksynä. Saimme valmiiksi jaloitteutarhan ja uuden katoksen, mutta makuuparret jäivät vielä asentamatta. Emäntä kutsui remonttikohdettaan dementiatyömaaksi, sillä katosta väkersi kasaan joukko (melkein) eläköityneitä isäntiä talkoohengessä. Mutta hyvää jälkeä tuo vanhusporukka sai aikaan, kyllä iän tuoma kokemus näkyy.

Tällä hetkellä kaikista jännintä on suoramyynti. Aloitimme suoramyynnin viime tiistaina, kun saimme palautuksena lihaerän Savo-Karjalan leikkaamosta. Lihan myynti on sujunut oikein hyvin, mielenkiintoa on riittänyt ja palaute on ollut kannustavaa, kiitokset siitä kaikille! Joitain lihapaloja olen tarkoituksellisesti jättänyt omaan varastoon, sillä ajattelin kokeilla kokata tulevina päivinä jotain herkullista ja jakaa kokemuksia täällä blogissa. Jos joku lukija inspiroituisi kokeilemaan vaikka joitain uutta ruhonosaa, niin se olisi aika hienoa!

Kokeiluja varten on varattu ainakin occo buccoa, kuvetta ja luullista lapaa. Jotain saattaa eksyä grilliin, mutta myös pataruuat houkuttelevat, etenkin tällaisen sadepäivän yllättäessä. Mitähän sitä vilkas mielikuvitus keksiikään...

Palataan siis asiaan hyvän ruuan merkeissä, ja jakakaa toki omia ideoitanne ja kokemuksianne. Jaettu ilo on kaksikertainen ilo, joten eiköhän sitten jaettu nam ole myös kaksinkertainen nam?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti